Къщи с метална конструкция


Нашите готови проекти на едноетажни къщи със стоманена конструкция са със застроена площ 75 кв.м - 200 кв.м.

Отличават се с икономична и здрава конструкция оразмерена да поеме всички постоянни и максимални временни натоварвания съгласно действащите в страната норми за проектиране.

Стените на къщите са решени със вертикални и хоризонтални кутиеобразни, стоманени профили съединени чрез заваряване. Между профилите се поставя каменна (минерална) вата.

Фасадните стени отвън се обшиват с магнезиеви плоскости и топлоизолация, а от вътре с гипскартон. Вътрешните преградни стени се обшиват от двете страни с два пласта гипскартон.

Поради използването на посочените материали къщата придобива много по-добри топлоизолационни качества от широко разпространеното монолитно строителство с тухлени стени. Леката стоманена конструкция позволява изпълнението на икономични ивични основи, като в повечето случаи не се налага направата на масов изкоп. Използва се минимално количество кофраж и армировка.

Покривите са двускатни и многоскатни решени с носещи стоманени ферми, върху които лягат ребрата. Покривната обшивка е OSB плоскости върху които могат да се поставят битумни или керамични керемиди.

В заключение могат да се изтъкнат следните предимства на стоманените къщи пред тези изградени със стоманобетон и тухли:

 • Бързо строителство. Два месеца е напълно реален срок за изпълнението на едноетажна къща ( до 200 кв.м) със стоманена конструкция до ключ.
   
 • Около 30% по-евтино строителство. Значително намалени разходи за труд.
   
 • Значително по-добри топлоизолационни качества.
   
 • Добро сеизмично поведение поради ниското си собствено тегло и якостните характеристики на стоманата.
   

Цената на готовите проекти за къщи със стоманена конструкция е от 30% - 50% по-ниска от средните цени на индивидуално разработен проект.

За оферта и други въпроси относно готовите ни проекти за къщи със стоманена носеща конструкция се свържете с нас чрез контактната форма.